mgd-banner-geniko

Υπηρεσίες mgd

Ποιοί είμαστε

Η MGD Energy Τεχνική Ενεργειακή Εταιρεία ιδρύθηκε από μηχανικούς με όραμα τον εκσυγχρονισμό στον τρόπο μελέτης και κατασκευής Τεχνικών Έργων. Στον τομέα αυτό η εταιρεία μας αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τον σχεδιασμό, μελέτη και υλοποίηση έργων, με γνώμονα την ορθή εκμετάλλευση πόρων και ενέργειας.

Βασική μας φιλοσοφία είναι οι υπηρεσίες μας να είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε έργου, με στόχο να εφαρμόζεται η τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε συνδυασμό με καινοτόμες λύσεις.

Στόχος μας είναι η δημιουργία βιώσιμων και ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ένα καλύτερο Περιβάλλον.

Η MGD Energy έχει υλοποιήσει πλήθος έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας , καθώς και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (συνολική ισχύς έργων 10MW).

Η εταιρεία βραβεύτηκε για την καινοτομία των υπηρεσιών της με το Χάλκινο Βραβείο στα αναγνωρισμένα Environmental Awards 2015.

EnvironmentalAward Bronze nb

Ο κάθε τύπος κτιρίου καλύπτεται από τις ομάδες υπηρεσιών μας eco living (κατοικία, οικιστικά συγκροτήματα), eco building (εμπορικά/επαγγελματικά κτίρια) και eco industry (κτίρια Βιοτεχνίας/ Βιομηχανίας) αντίστοιχα.

Η φιλοσοφία μας eco living καλύπτει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις μελέτης και κατασκευής μιας νέας κατοικίας ή της ενεργειακής αναβάθμισης μιας υφιστάμενης. Με γνώμονα το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και την ελαχιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων  της κατοικίας σας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Η ολιστική μας προσέγγιση eco building, ενσαρκώνει την φιλοσοφία μας για αειφόρο εξοικονόμηση (sustainability) σε κτίρια εμπορικού τύπου. Βασισμένη σε διεθνή πρότυπα και σε συνεργασία τόσο με οίκους πιστοποίησης όσο και με φορείς διαπίστευσης αειφορίας, η υπηρεσία eco building μέσω κυκλικών διεργασιών προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε εμπορικού κτιρίου.

Η eco industry προσέγγισή μας για τη σύγχρονη Βιοτεχνία / Βιομηχανία αποτελείται από διαφορετικές υπηρεσίες που αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε σύμφωνα με τις ανάγκες των χώρων γραφείων και των χώρων της παραγωγής να προσαρμόζονται οι προτάσεις και οι εξειδικευμένες λύσεις που υλοποιούμε.

Το φάσμα υπηρεσιών που εφαρμόζεται στους τρεις τομείς eco living, eco building, eco industry είναι

για νέα κτίρια:

  • Μελέτη, Αδειοδότηση και Κατασκευή σύγχρονων και ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων

, ενώ για υφιστάμενα κτίρια:

  • Τεχνικός Ενεργειακός Έλεγχος με διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση με υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων 
  • Ενεργειακή Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο & ανάλυση
  • Συντήρηση των συστημάτων του κτιρίου
  • Προμήθεια ενέργειας με επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή 

 

Η MGD Energy είναι κάτοχος Εργοληπτικού πτύχιου 1ης τάξης για Ηλεκτρομηχανολογικά, Βιομηχανικά και Ενεργειακά έργα και εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων ( ΜΕΕΠ ) με αριθμό μητρώου: 28803.

Επίσης, η MGD Energy είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008ISO 14001:2004 και κατά OHSAS 18001:2007, για το σύνολο των υπηρεσιών της.

 

 

 

Νέα

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/03/2011

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 9.9kW σε ταράτσα κτιρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου ολοκλήρωσε η MGD Energy στο πλαίσιο του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε Δώματα και Στέγες Κτιρίων».

Χρησιμοποιήθηκαν βάσεις της εταιρίας Schletter GmbH σε διάταξη τραπεζίου που επιτρέπει την ερμάτωση των βάσεων αποφεύγοντας έτσι την διάτρηση της υπάρχουσας μόνωσης.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/05/2011

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί η MGD Energy, έχοντας συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

H HERON γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών:

Περισσότερα...

energiagr

Πηγή: Energia.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/11/2011

Η MGD Energy ανακοίνωσε τη σύνδεση έξι (6) νέων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 230 kW.

Συγκεκριμένα:

  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα ισχύος 9.84 kW στην περιοχή: Κρυονέρι Αττικής...
Περισσότερα...

econewsgr

Πηγή: Econews.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2012

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή 2 έργων ισχύος 500kW έκαστο σε Αμπελώνα Λάρισας και Λεύκη Καρδίτσας, 2 έργων ισχύος 100 kW το καθένα σε Μέγαρα Αττικής και Βόλο Μαγνησίας, καθώς και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 120kW.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2.5 ΜW.

Περισσότερα...

capitalgr

Πηγή: Capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2012


Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία MGD Energy. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια Φωτοβολταϊκών γεννητριών συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας. Η πρώτη Φ/Β εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λαρίσης και θα περιλαμβάνει 2.083 premium Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Περισσότερα...

bloomberg-news

Conergy AG (CGYK), a German solar-energy company, and Athens-based MGD Energy plan to operate six solar plants in Greece with a total capacity of 3 megawatts, enough to supply 1,100 households.

The plants will supply as much as 4.3 million kilowatt- hours of electricity a year, according to a statement posted on Conergy’s website today.

Solar-power generation in Greece climbed 65 percent to 724.18 watts in the first half of the year, the state-controlled electricity market operator, known as Lagie, said in July.

Περισσότερα...

img-neo-2

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 6,4 kVA, το οποίο εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας APIVITA AEBE στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται ενσωματωμένη ως δομικό στοιχείο (building integrated photovoltaic) στο αίθριο του κτιρίου και αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει ετησίως 9.130 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 6.391 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερα...

ek-2012

Πηγή: Περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές

Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας - τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Περισσότερα...

closetheloop

Η MGD Energy συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει η ClosetheLoop με την υποστήριξη του ΣΕΒ:Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του CSR In Greece με θέμα "Ecolabels και Εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο".

Την MGD Energy θα εκπροσωπήσει ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, co-founder και CEO της εταιρείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου "Σύστημα επιλογής Οικολογικής Σήμανσης - Ecolabel Decision Support System (EDSS)", που εκπονείται από την close the Loop σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και η δημιουργία διαλόγου γύρω από τη σημασία της οικολογικής σήμανσης ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις Ελληνικές εξαγωγές.

 

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.